Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РНБО кажуть, що бойовики не поспішають відводити важку артилерію

Середа, 24 вересня 2014, 13:23

В РНБО зазначають, що терористи не поспішають виконувати умови "мінських домовленостей" зокрема - відводити важку артилерію за 15-кілометровий рубіж.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів про те, на якому етапі процес відведення українських військ.

За словами Лисенка, наразі з боку сил АТО підготовлені райони для відведення артилерії.

Він пояснив, що якщо терористи почнуть відводити свою важку зброю, то українські військові також почнуть практичні дії щодо відведення зброї калібром більше 100 мм.

"Якщо терористи починають своє озброєння відводити, те ж саме роблять українці. Але українці зробили вже один крок для того, щоб відвести озброєння - вони підготували площадки для цього. Терористи цього не зробили", - сказав Лисенко.

"Спочатку треба за умовою меморандуму припинити вогонь", - пояснює спікер РНБО.

"Українські військові залишаються на своїх позиціях і відповідають вогнем тільки у відповідь, якщо їх атакують. Вони не рухаються вперед, чекають. Коли йде обстріл, вони відповідають", - додав Лисенко.

В той же час він повідомив, що терористи продожують порушувати режим припинення вогню і чинити провокації: за добу було зафіксовано низку обстрілів Донецького аеропорту та у районі Дебальцевого.

У районі села Малоорлівка Шахтарського району терористи п'ять разів обстріляли блокпост з систем "Град", гармат, мінометів та танків, після чого почали штурм. Вогнем у відповідь українські військові напад відбили.

Також він нагадав, що поблизу міста Щастя диверсійна група терористів на мосту через Сіверський Донець обстріляла автомобіль міжнародної місії ОБСЄ зі стрілецької зброї.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування