Тарута просить Кабмін виплатити зарплати донецьким педагогам "у вигнанні"

Середа, 24 вересня 2014, 15:09

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута закликає Кабінет міністрів погасити заборгованість перед педагогами Донецького національного університету.

Педагоги не присягнули бойовикам т.зв. "ДНР" і організували університет "у вигнанні", виїхавши з Донецька, наголошує він у заяві, розміщеній на сайті Донецької ОДА

"Попри взяті зобов'язання щодо припинення вогню, бойовики ДНР продовжують злодіяння на окупованих територіях Донецької області. Сьогодні це етноцид", - ідеться у заяві Тарути.

"Я кажу про цинічне, свідоме руйнування української культури, українського духу, усього українського. Саме так я кваліфікую захоплення бойовиками ДНР Донецького національного університету", - пояснив голова Донецької ОДА. 

"Незважаючи на погрози для життя, колектив університету не присягнув на вірність ДНР. Педагоги прийняли рішення організувати процес дистанційного навчання і знайшли підтримку міністра освіти", - заявив Тарута.

За його словами, "українські донецькі педагоги-патріоти так і не отримали належних їм зарплат, сьогодні ці виплати блокуються на рівні Кабінету міністрів України".

"Я вважаю, що університет – це не будівля, захоплена в Донецьку варварами, а студенти, викладачі й сам дух української культури", - зазначив Тарута.

"Я закликаю Кабінет міністрів України погасити заборгованість перед педагогами, які вимушені покинути Донецьк і які організували університет у вигнанні. Дуже важливо, щоб студенти Донецького національного університету отримали державний диплом і відчули на ділі силу й турботу України", - заявив він.

"У свою чергу, я беру на себе зобов'язання сприяти становленню й розвитку ДонНУ у вигнанні", - додав голова Донецької обласної держадміністрації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування