Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов доручив розслідувати погрози журналістам, які писали про "людину Яреми"

Середа, 24 вересня 2014, 16:08

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив взяти під контроль розслідування щодо нападу та погроз журналістам ТВі і програми "Наші гроші".

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, Турчинов заявив, що генпрокурор Віталій Ярема повинен провести ретельну перевірку звинувачень щодо його підлеглих.

"Вчора, 24 вересня, стало відомо про ганебні випадки погроз та нападу на журналістів двох телеканалів, які виконували свої професійні обов’язки з розслідування причетності окремих осіб до сепаратистської діяльності, а також розслідування масштабних фактів корупції з виведення з державної власності великих площ водойм", - зазначив Турчинов.

"Обурливою є не тільки інформація про перешкоджання роботі представників ЗМІ через залякування і фізичний вплив", - наголосив він.

"У розслідуваннях журналістів прозвучали шокуючі факти корупції, які викликають у суспільстві справедливе запитання: чи такою вони бачили Україну після Революції гідності, чи мають право перебувати при владі особи, які зазіхають на державне майно?", - заявив Турчинов.

Керівник парламенту заявив, що генеральний прокурор повинен провести ретельну перевірку всіх звинувачень на адресу його підлеглих.

"Влада, приведена Майданом, не має право ховатися від людей", - заявив Турчинов.

"Обидва випадки мають бути ретельно розслідувані, а винні покарані - і це має стати пересторогою для всіх тих, хто намагається залякуванням і силою примусити журналістів замовчувати хабарництво в органах влади і факти антиукраїнської діяльності", - наголосив він.

Раніше у сюжеті телепроекту "Наші гроші", який виходить на каналі ZIK, йшлося, що 140 гектарів водойм поблизу сіл Мала та Велика Солтанівка Васильківського району на Київщині належать родині заступника генпрокурора Анатолію Даниленку.

Даниленка називають людиною нинішнього генпрокурора  Яреми. Останні 10 років він працював лише на державній службі - в Податковій та міліції.

Пізніше, стало відомо, що журналістка програми "Наші гроші" Аліна Стрижак під час зйомок сюжету про Генпрокуратуру отримала погрози щодо неї та її родини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування