Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики перемістили техніку до Донецька й Авдіївки, на мир не налаштовані - Тимчук

Четвер, 25 вересня 2014, 09:07

Бойовики не виводять важку техніку з України, а лише переміщують її від лінії зіткнень із силами АТО вглиб території, яку вони контролюють.

"Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі не дозволяє вважати, що російсько-терористичні війська налаштовані на виконання мирних домовленостей", - пише організатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"Важка техніка й артилерія калібром понад 100 мм, раніше відведена бойовиками й російськими військовослужбовцями на певних ділянках лінії зіткнення з українськими військами в Донецькій області, просто перекинена на інші ділянки – у першу чергу, в район Донецька й Авдіївки", - повідомляє він.

"Триває завезення боєприпасів, включаючи реактивні снаряди до РСЗО, на вогневі позиції терористів у Донецьк ("Спартак") і в район Авдіївки", - зазначає також Тимчук.

Крім того, за його даними, у Донецькій області загони бойовиків "ДНР" почали отримувати з Росії зимове обмундирування, яке вже було в ужитку.

Тимчук припускає, що у зв'язку з підготовкою Росією незаконного введення в Україну чергового "гуманітарного конвою" може зрости інтенсивність обстрілів позицій українських військ.

"Раніше градація обстрілів виглядала таким чином: Конвой 12.09: у день входу в Україну – 35 обстрілів, через день (час доставки боєприпасів, які прибули з конвоєм, до позицій бойовиків) – 63 обстріли. Конвой 20.09: у день входу в Україну – 29 обстрілів, через день – 70 обстрілів", - зазначає він.

Тимчук також зазначив, що бойовики затягують переговорний процес щодо передачі полонених: "Особливо це проявляється під час переговорів про передачу українській стороні захоплених бойовиками військовослужбовців в офіцерському званні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування