Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори, самовільно призначені бойовиками, без спостерігачів - не будуть визнані

Четвер, 25 вересня 2014, 16:16

Президент Петро Порошенко наголосив, що вибори місцевої влади на Донбасі мають пройти у дати, погоджені з Києвом, у відповідності з законами України і при спостерігачах.

Відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції у четвер, він сказав, що вибори "не можуть бути організовані іншим шляхом, ніж у повній відповідності з українським законодавством".

"Де ЦВК буде надавати методичну та іншу допомогу, де будуть присутні міжнародні спостерігачі, де на вулицях не буде людей зі зброєю і де ми зможемо забезпечити вільне волевиявлення громадян", - додав Порошенко.

"Будь-які інші вибори, призначені самопроголошеними терористичними організаціями, визначеними датами, які не будуть відповідати українському законодавству, без спостерігачів, з порушенням виборчих прав українських громадян не будуть визнані ні Україною, ні всім світом і, я сподіваюся, ні Росією", - заявив президент.

"Тому і саме тому квінтесенцією, ключовим елементом закону про особливості місцевого самоврядування (на частині Донбасу, яку не контролює влада України) є не питання призначення міліції, прокуратури, суддів або будь що інше – цей рамочний закон містить головне: вибори", - наголосив він.

Порошенко додав, що "іншого способу у демократичних державах, ніж вибори, для того, щоби знайти компроміси, щоби почати політичний діалог, просто не існує – бо решта не представляє нікого".

"Я маю тверду надію, що нам вдасться провести вибори, бо це робиться і в інтересах України, і в інтересах Донбасу", - заявив він.

Побачивши скепсис на обличчі журналістки, Порошенко додав:

"Без виборів вирішення політичної кризи неможливе".

"Ми можемо ставити питання не як, а коли (пройдуть вибори на Донбасі). Дуже сподіваюся, що дата 7 грудня не буде перенесена", - сказав президент.

Як відомо, Київ запропонував Донбасу провести місцеві вибори 9 листопада. Однак керівництво терористичної "ДНР" відкидає мирну пропозицію й збирається провести свої "вибори" 2 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування