Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МВС назвали пропагандою заяву про братські могили в районі Нижньої Кринки

Четвер, 25 вересня 2014, 21:10

Повідомлення про начебто знайдені масові поховання у районі смт Нижня Кринка Донецької області є дезінформацією пропагандистського характеру, поширюваною російською стороною.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в Києві в четвер.

"Днями з'явилася чергова російська пропагандистська брехня про те, що після відходу наших сил із деяких районів Донецької області там знаходять начебто масові поховання мирних громадян, яких катували, катували "українські карателі", - зазначив він.

"Хочу сказати, що такі заяви є відвертою брехнею російської пропагандистської машини, яка зараз знайшла собі нову роботу після так званого перемир'я і ставить завдання скомпрометувати українську владу, армію, Нацгвардію в очах європейської та світової спільноти", - сказав він.

Геращенко наголосив, що в демонстрованих сюжетах на російському телеканалі Life News не було наведено жодних доказів того, що ці люди є мирними жителями Донецької області, і не були зазначені якісь обставини цієї трагедії.

"Це все є прикладом звичайної маніпуляції, властивої російським ЗМІ, що перебувають під п'ятою Кремля", - наголосив він.

При цьому радник глави МВС нагадав, що Україна заявила на весь світ про намір відкрито розслідувати всі випадки масових поховань і вбивств громадян під час бойових дій на Донбасі.

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть українські збройні підрозділи, зокрема добровольчі батальйони, порушувати права людей у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни, Геращенко сказав: "Великі маси людей, які воюють, завжди призводять до ситуації, коли люди перебувають у нервовому стресі. Звісно, бувають якісь правопорушення, пов'язані з тим, що затримали якусь машину, перевірили, але такого, щоб відстрілювати людей на місці за їхні погляди - такого у нас немає".

При цьому радник глави МВС наголосив, що на території, зайнятій бойовиками, людей убивають і розстрілюють лише за те, що вони так чи так висловлюють свою незгоду з подіями, що відбуваються.

"На території східних областей України, зайнятій терористами, відбувається геноцид української нації, я не побоюся цього слова, і світова спільнота має це врахувати у своїх викладках і дипломатичних відносинах із Росією, тому що все це може закінчитися ситуацією, яка була, вибачте, в Руанді",- вважає Геращенко.

Як відомо, бойовики "ДНР" повідомили місії спостереження ОБСЄ про те, що знайшли три безіменні могили, які нібито містять по кілька тіл.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...