Постпред РФ в ООН про обмеження прав людини в Криму: "Це міф"

Субота, 27 вересня 2014, 10:52

Постпред РФ  при європейському відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Олексій Бородавкін назвав обмеження прав людини в анексованому Криму "міфічними", а прагнення США та ЄС привернути увагу до ослаблення прав і свобод на території Криму - "блідими спробами".

Про це Бородавкін заявив в інтерв'ю ІТАР-ТАСС, підбиваючи підсумки 27-й сесії Ради ООН з прав людини.

За словами постреда РФ, Росія використовувала площадку Ради ООН з прав людини, щоб "привернути увагу світової спільноти до беззаконня, яке коїться в області прав людини в Україні".

Російський повпред заявив, що під час тритижневої сесії головного правозахисного органу ООН, Росія "поставила питання про відсутність прогресу в розслідуванні трагедій в Одесі, Маріуполі, на київському Майдані, краху малазійського Боїнга".

"Закликали правозахисні структури відреагувати на законопроект про люстрацію, який перетворить багатьох українців в громадян "другого сорту". Разом з уповноваженим з прав дитини при президенті Росії Павлом Астаховим призвали РПЛ зайнятися катастрофічним становищем українських дітей-жертв каральної операції ", - заявив Бородавкін.

За його словами, "на цьому тлі безглузді спроби США і ЄС говорити про якихось міфічних обмеженнях прав людини в Криму виглядали блідо".

Як відомо, 30 вересня ООН представить нову доповідь про ситуацію в Україні щодо дотримання прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування