Москаль: Під Щастям стоять 20 танків бойовиків

Субота, 27 вересня 2014, 12:40

З Луганська в бік Щастя вирушили 20 танків бойовиків, які зупинилися за 15 кілометрів від міста.

Про це повідомив голова Луганської ОДА Генадій Москаль.

"Близько 16:00 з Луганська в бік м.Щастя почали рухатися 20 танків бойовиків. Вони зупинилися біля селища Металіст (останнє село за 15 кілометрів до м.Щастя) й подальший рух не здійснювали", - зазначив він.

Разом з тим оперативна обстановка в Луганській області, контрольованій Україною, станом на 9 годину ранку 27 вересня стабільна.

За даними Москаля, 26 вересня з другої половини дня оперативна обстановка в Луганській області дещо покращилася.

"Після 16-ї години вогонь із боку так званої ЛНР припинився. Ніч пройшла без обстрілів.  За винятком масованого обстрілу м.Щастя   було зафіксовано ще кілька порушень бойовиками Мінських домовленостей про припинення вогню", - повідомив Москаль.

З 14.10 до 14.20 з території м.Первомайськ (територія ЛНР) було здійснено 13 пострілів із міномета по м.Гірське, що знаходиться під контролем України.

У результаті пошкоджені 5-поверховий будинок, 2-поверховий будинок та приватний будинок. Поранені двоє місцевих мешканців, що сиділи на лавочці, один незабаром помер у лікарні.

Під час вказаного обстрілу одна з мін вибухнула недалеко від автобуса, що провозив на роботу шахтарів.

Водій поранений і госпіталізований, автобус частково пошкоджений. Шахтарі не постраждали, всі шахти в м.Гірське працюють у звичайному режимі.

Окрім того о 16.00. бойовики з населеного пункту Фрунзе (ЛНР) обстріляли з гранатомета блок-пост Нацгвардії в районі Бахмутки. Один нацгвардієць поранений.

"Громадяни, що мешкають на окупований ЛНР території, й далі звертаються до українських правоохоронних органів із численними заявами про викрадення людей, розбійні напади, грабежі та заволодіння автотранспортом", - йдеться у повідомленні губернатора Луганщини.

"На території, що контролюється Україною, йде активна робота із затримання бойовиків "Армии юго-востока", котрі раніше незаконно окупували Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та інші населені пункти", - повідомив Москаль.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування