Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Організації "друзів Путіна" влаштували акцію скорботи за "невинно вбитими" на Донбасі

Субота, 27 вересня 2014, 20:08

У Москві на Поклонній горі біля пам'ятника "Трагедія народів" провели акцію скорботи по мирних жителях, загиблим в Донбасі.

Як повідомляє Дождь, акція пов'язана з виявленням на сході України масових поховань.

Заявка в мерію Москви була подана на три тисячі осіб. Організаторами акції скорботи "Донецьк: невинно убієнні" виступили Всеросійське громадський рух "Матері Росії" і Національна батьківська асоціація, одним із співголів якої є віце-спікер Держдуми, представник "Народного фронту" Людмила Швецова.

Також у списку організаторів голова "Матерів" - сенатор Валентина Петренко, а в опікунську фонд цієї організації входять лідер "Нічних вовків" - Олександр "Хірург" Залдостанов і помічник прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

Як повідомили організатори, мета акції - "привернення уваги світової громадськості до знайдених в Донбасі захороненням".

Як відомо, спостерігачі ОБСЄ виявили під Донецьком три масових поховання. Зокрема, на території шахти "Комунар" знайшли дві ділянки, розташованих в п'ятдесяти метрах один від одного, в кожному з яких було по два тіла. У п'яти метрах від тел спостерігачі виявили вісім гільз дев'ятиміліметровий калібру від пістолета "Макарова".

Крім того, на в'їзді в населений пункт Нижня Кринка спостерігачі знайшли земляний насип, зовні схожий на могилу. В нього була встромлено палиця з табличкою, на якій російською мовою були написані імена або ініціали п'яти осіб. Також на табличці була вказана орієнтовна дата їх смерті - 27 серпня 2014 року.

Крім того 26 вересня керівник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко повідомив, що у звільненому від терористів Слов'янську знайдено 3 масових поховання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування