ЦВК: На вибори в Раду йдуть 5113 кандидатів

Субота, 27 вересня 2014, 20:27

Cтаном на 27 вересня ЦВК зареєструвала  3 111 кандидатів у нардепи від 29 політичних партій, та 2 002 кандидата - в одномандатних виборчих округах, з них 1 135  самовисуванців.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК у субботу, 27 вересня.

Згідно з повідомленням, у ході засідання ЦВК зареєструвала 181 кандидата, висунутих партіями, та 155 кандидатів, які балотуються у порядку само висування.

"Комісія зареєструвала 151 кандидата у народні депутати України, висунутих партією "Блок Петра Порошенка", 23 – від "Правого сектору", 2 – від партії "Справедливість", 2 – від "Опозиційного блоку",   1 – від "Демократичного альянсу", 1 –від "Об’єднання "Самопоміч",  1 – від ВО "Демократи"  в одномандатних виборчих округах", - зазначили у ЦВК.

Разом з тим відмовлено у реєстрації 40 кандидатам, у т.ч. – Миколі Булатецькому  в ОВО №194, "у зв’язку з відсутністю документів, зазначених у частині другій статті 55 виборчого закону".

Також комісія затвердила форму і текст бюлетеня для голосування на позачергових виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Згідно з постановою ЦВК, текст виборчого бюлетеня друкується державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 600 мм кольору слонової кістки, тільки з одного боку, з використанням спеціальних видимих ​​і невидимих ​​захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також з проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою.

Крім того ЦВК створила контрольну комісію з метою здійснення контролю за виготовленням виборчих бюлетенів для голосування за партійними списками і в мажоритарних округах на державному підприємстві "Поліграфічний комбінат" Україна "та на Банкнотно-монетному дворі Національного банку України. До складу комісії увійшли представники парламентських фракцій.

Українська правда, Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування