Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Режим без вогню": бойовики обстріляли українців 72 рази й самі себе - Тимчук

Неділя, 28 вересня 2014, 10:34

За минулу добу зафіксовано 72 випадки обстрілів сил АТО з боку російсько-терористичних військ.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. 

За його даними, з вечора 27 вересня відзначається різка активізація бойовиків, з 6 ранку 28 вересня, зафіксовано 9 обстрілів позицій українців.

Тривають обстріли бойовиками цивільних об'єктів: за попередніми даними, протягом минулої доби загинуло 2 і поранені 3 мирних жителя.

"Вогонь ведеться в основному з мінометів (27 обстрілів) і ствольної артилерії (16 обстрілів), противник продовжує активно використовувати РСЗО (6 обстрілів)", - зазначив Тимчук.

Найбільш складна ситуація - в районі Донецька, Мар'їнки, Трудовської, Красногоровки, Піски, Чорнухине, Попасній, Дебальцеве, Нікішине, Малоорлівка, Гранітного, Щастя, Сміливе, Станиця Луганська, Маріуполь.

"У районі н.п.Смелое скоєно напад на колону українських військ, напад було відбито. Пізніше в цьому районі скоєно напад із застосуванням вогнепальної зброї на автомобіль штабу АТО.

В районі Дебальцево група бойовиків намагалася захопити з застосуванням вогнепальної зброї підстанцію системи електропостачання. Напад було відбито.

На приморському напрямку (в районі н.п.Маріуполь) відзначаються активні рейдові і розвідувальні дії підрозділів російсько-терористичних військ.

Також були обстріляні з ствольної артилерії і мінометів блок-пости і опорні пункти українських військ в районі н.п.Маріуполь, Сартана, Лебединське.

Разом з тим відзначені випадки обстрілів позицій бойовиків силами інших російсько-терористичних підрозділів.

"При обстрілі застосовується ствольна артилерія, міномети і РСЗВ. Подібні випадки зафіксовані в районі н.п.Кіровское, Фащівка, Жданівка", - зазначив Тимчук.

Крім того в Стаханові бойовики почали проводити обшуки в місцевих школах.

"Знищується вся українська символіка. Керівництво терористів обіцяє, що буде вилучена вся українська навчальна література, а замість неї будуть завезені російські підручники", - наголошується у  повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування