Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров: РФ не піде на поступки США в українському питанні заради зміни санкцій

Неділя, 28 вересня 2014, 12:38

Росія не буде підлаштовуватися під вимоги США в своїх діях по ситуації в Україні для того, щоб домогтися зняття санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.

За словами Лаврова, американська сторона не раз пропонувала виробити критерії, які могли б використовуватися в подальшому при знятті санкцій.

"Ми не збираємося робити цього, ми не збираємося міняти нашу позицію. Ми вважаємо, що вона чесна", - заявив глава МЗС РФ.

Разом з тим в інтерв'ю "5 каналу" Лавров заявив: у Росії немає жодного бажання продовжувати війну санкцій, обмін ударами.

"Ми не зацікавлені в тому, щоб нинішній період нескінченно затягувався, - зазначив міністр. - У нас немає жодного бажання продовжувати війну санкцій, обмін ударами. Ми не будемо робити це тільки заради того, щоб комусь "насолити", як це відбувається у випадку з нашими партнерами, коли вони ухвалюють щодо нас примусові заходи".

"Як сказав президент Росії Володимир Путін, ми будемо думати про захист своїх економічних та інших інтересів, - підкреслив Лавров. - Не думаю, що зараз можна гадати про числа, місяці чи роки".

"Я не думаю, що вона (ця ситуація) буде дуже затяжною, але якийсь період часу вона займе", - зауважив Лавров.

"Перш за все, важливо, щоб наші партнери зрозуміли безперспективність ультиматумів і погроз. З нашого боку немає недоліку доброї волі", - підкреслив Лавров.

ИТАР-ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...