В РФ знають лідерів ДНР та ЛНР, і ті "нас слухають, але не завжди" - Лавров

Неділя, 28 вересня 2014, 12:44

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що в керівництві РФ знають самопроголошених лідерів південно-східних областей України, і ті "слухають" представників РФ, "але не завжди".

Про це Лавров заявив в інтерв'ю телеканалу Bloomberg.

Говорячи про канали взаємодії Росії з самопроголошеними лідерами південно-східних областей України, Лавров вказав, що "ми знаємо цих людей".

"Вони інколи приїжджають в Росію, виступають по телебаченню, пояснюють свою позицію, тому що, очевидно, доступу до українського телебачення у них немає", - зазначив він.

"Вони звичайно, слухають нас, але не завжди", - додав глава МЗС РФ, нагадавши про ситуацію, коли в Донецькій і Луганській областях було проведено незаконний референдум щодо оголошення незалежності, незважаючи на заклик президента РФ Володимира Путіна не робити цього.

Разом з тим, за словами Лаврова, "ми (РФ) будемо робити все, що в наших силах, щоб сприяти виконанню Мінських домовленостей і досягненню повного врегулювання, але робити ми це будемо через нашу близькість з українським народом, ... а не для того, щоб порадувати кого-то за океаном".

При цьому Лавров підкреслив, що "перемир'я досягнуте і, незважаючи на окремі інциденти", виконується.

ИТАР-ТАСС 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування