У Гонконгу проти мітингарів, що хочуть демократичних реформ, застосували газ

Неділя, 28 вересня 2014, 14:59

Поліція Гонконгу застосувала сльозогінний газ для розгону демонстрантів, які зібралися біля будівлі уряду, у центрі міста відбуваються зіткнення учасників акції протесту з поліцією.

Як зазначає euronews, демонстранти намагалися паралізувати ділові квартали Гонконгу та влаштувати сидячий пікет під урядовими будівлями, у відповідь поліція застосувала перцевий газ. В результаті по медичну допомогу звернулися більше 30 людей.

Напередодні голова адміністрації Гонконгу Лян Чженьін закликав місцевих жителів не брати участі в "незаконних", за його словами, протестах і якнайшвидше залишити райони, в яких відбуваються заворушення.

Масова акція непокори триває з понеділка, 22 вересня: активісти вимагають демократичних реформ у країні. 

Учасники акції протестують проти рішення Китаю щодо необхідності схвалювати кандидатів на виборах у 2017 році в урядовому комітеті.

Місцева влада називає протести незаконними і вимагає припинити виступи. Активісти ж кажуть, що це лише початок масштабної акції громадянської непокори.

Уряд Гонконгу заявив, що розпочне новий раунд консультацій щодо виборчої реформи, однак наступні вибори пройдуть за теперішньою системою.

27 вересня лідер опозиційного продемократичного руху Бенні Тай оголосив про початок масової акції непокори.

За даними місцевої влади, від початку протестів щонайменше 34 людини зазнали поранення, серед них четверо поліцейських та 11 державних службовців і охоронців.

ВВС Українаeuronews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування