На найдорожчому будмайданчику Криму обвалилась дорога, є жертви. Забудовник - "єдинорос"

Неділя, 28 вересня 2014, 16:52

В ніч на 28 вересня на об'їзній автодорозі Сімферополь-Миколаївка обвалилося дорожнє полотно, в результаті чого машина з людьми провалилася в утворену яму: 6 осіб, у тому числі двоє дітей, загинули.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, траса "Дубки-Левадки", що обвалилася, була одним з найдорожчих будівельних об'єктів Криму протягом останніх років.

"Підряди на будівництво траси і її об'єктів незмінно вигравало ПАТ" Юждорстрой ", - зазначає видання.

За даними ЗМІ, головою правління і генеральним директором ПАТ є Ігор Аржанцев - екс-депутат кримського парламенту від Партії регіонів, а зараз депутат Держради від Єдиної Росії, обраний до 24 мажоритарному окрузі.

На будівництво об'їзної, яке стартувало ще в 2007 році, в цілому з бюджету було виділено близько 800 мільйонів гривень.

"Проте підрахувати точну кількість грошей, виділених і витрачених, неможливо: фінансування було перехідним, а закінчення робіт по окремих об'єктах дорожнього довгобуду публічно не фіксувалося", - пише ЗМІ.

Водночас видання повідомляє, що в грудні 2012 року за результатами тендеру Служба втомобільних доріг Криму підписала ряд договорів з ВАТ "Юждорстрой" на будівництво об'їзної дороги Сімферополя та двох розв'язок вартістю 434 млн гривень.

У 2013 році було виділено ще 69,5 мільйона гривень ТОВ "Юждорстрой" на будівництво транспортної розв'язки на перетині об'їзної дороги Сімферополя (на ділянці Сімферополь-Євпаторія-Мирне-Дубки, км 7 +300 з автодорогою Сімферополь-Миколаївка, км 6 +837) . 

Разом з тим самопроголошений кримський "прем'єр" Сергій Аксьонов доручив в терміновому порядку створити урядову комісію з розслідування обвалення дорожнього полотна на ділянці траси "Дубки-Мирне" поблизу Сімферополя.

Як повідомляє Крим.Реаліі, за словами Аксьонова, на компенсації родичам буде виплачено по 400 тисяч рублів на кожного загиблого, крім того аналогічна сума буде виплачена на кожного потерпілого.

Джерело відео - МЧС Крым

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News