Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Донецькому аеропорту за добу 9 загиблих, відбили два штурми

Понеділок, 29 вересня 2014, 13:00

В Донецькому аеропорту за неділю загинули 9 українських військових.

Про ситуацію в Донецькому аеропорту "Українській правді" розповів боєць, що перебуває на місці подій.

Речник РНБО Андрій Лисенко підтвердив, що за добу загинули 9 бійців і поранені 27, однак відмовився повідомляти, де саме загинули військові.

"Протягом доби наші військові відбили 2 потужні штурми. Прямим попаданням з танку було підбито український БТР з екіпажем та десантом. Наші десантник зазнали втрат. Наші хлопці не просто відбили атаку, а й знищили танк, що підбив наш БТР", - повідомив Лисенко.

За словами бійця, що перебуває в аеропорту, за минулу добу загинули 7 бійців 79-ої бригади, а також ротний з 93-ої бригади і механік.

"Вони вивели на нас танк. Нібито один. А виявилося, що бойовики влаштували засідку. Вони підбили три наших танки", - сказав боєць.

"До нас на допомогу виїхали танк і БМП, але на виїзді  їхній танк підбив наш БМП, загинув наш командир роти і механик", - розповів боєць.

"Вони обстрілювали нас до вечора. Судячи з усього то були не бойовики ДНР, а саме росіяни, бо занадто добре екіпіровані", - додав боєць.

У свою чергу речник РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на питання про важливість аеропорту, сказав: "Це найближче місце, форпост українських  військових, що знаходяться найближче до Донецьку. Аеропорт знаходиться в межах міської смуги".

Так аеропорт виглядав близько тижня тому. Фото для УП від одного з бійців
Всі фото від однго з бійців спецально для УП 
 
 
 

Крім того, в інтернеті з'явилося відео бойовиків, на якому вони намагаються штурмувати донецький аеропорт у суботу. На відео видно, що вони мають в розпорядженні карти, знають місце перебування наших військових.

Вони не приховують, що під час режиму "припинення вогню", йдуть на штурм за підтримки "Градів". Їхній штурм тоді українські військові успішно відбили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування