За катування Сенцова при затриманні в Криму досі ніхто не покараний

Вівторок, 30 вересня 2014, 12:51

Український режисер Олег Сенцов, якого утримують у московському СІЗО, обурений тим, що досі не покарані ті, хто бив і катував його в Сімферополі під арештом.

Своє обурення Сенцов висловив російському судді під час засідання московського суду 29 вересня про продовження йому терміну утримання під вартою, розповів "Крим.Реалії" адвокат режисера Дмитро Динзе.

За словами адвоката, він ще в травні спрямував заяву про катування в слідчі органі, але досі не отримав відповідь.

Адвокат повідомив, що Сенцов почувається бадьоро й під час суду багато іронізував на тему роботи російського правосуддя.

"Держдума ухвалила закон, який забороняє сміятися в цирку? Я не знаю, чому ви так серйозно сприймаєте все, що тут відбувається", - сказав Олег під час судового засідання.

Як відомо, Сенцов був затриманий навесні в анексованому Кримі, а потім відправлений у Воронеж, у СІЗО, з якого його нещодавно етапували до Москви, зокрема, для експертиз.

29 вересня московський суд продовжив термін утримання під вартою кримському кінорежисеру Олегу Сенцову, який звинувачується російськими спецслужбами в організації терактів на території Криму.

За кілька днів до цього аналогічне судове рішення було винесене у відношенні ще одного учасника протестів проти анексії півострова – антифашиста й громадського активіста Олександра Кольченка.

Адвокати кримчан вважають, що їх підопічних необґрунтовано залишили під арештом, і припускають, що їм востаннє продовжують запобіжний захід.

За прогнозами захисників, у січні слідство завершиться, і справа "кримських терористів" відправиться до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News