Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові почнуть споруджувати зимове містечко для переселенців

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 10:54

У Харків прибули перші 5 вантажівок з німецькими модулями для спорудження транзитного містечка, в якому узимку проживатимуть переселенці зі Сходу України.

Про це розповів голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

Як повідомляється, станом на ранок 10 жовтня на території логістичного центру неподалік Києва вже розвантажено 86 вантажівок німецької гуманітарної допомоги.

"Разом з тим, перші 5 вантажівок з житловими модулями вже доправлені до Харкова, де у подальшому буде споруджатися транзитне містечко", - повідомив Бочковський.

Він зазначив, що безпосередньо на місці облаштування транзитного містечка у Харкові, вже розвантажено бокси з житловими модулями.

Самі будиночки будуть збиратися з десяти боксів. До їхнього монтажу залучатимуться німецькі інженери, підрядні будівельні організації.

"У цих будиночках буде підключено електроенергію, а також підведено всі комунікації: каналізацію і водопровід. Також встановлять дитячі майданчики. Повністю завершити будівництво селища у Харкові планують до кінця грудня", - розповів голова ДСНС.

Протягом місяця прибуде ще близько 100 вантажівок з модулями для спорудження транзитних містечок у трьох областях: Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській.

Бочковський також розповів, що 13 жовтня до Харкова прибудуть перші 10 машин гуманітарного вантажу з Німеччини, де буде побутова техніка, медобладнання, медикаменти, одяг та інші речі першої необхідності.

Пізніше в місто прибудуть ще 15 машин з гуманітарною допомогою.

Як відомо, 7 жовтня 112 вантажівок з гуманітарною допомогою від Німеччини, прибули в Україну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування