Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко запропонував "по-чоловічому поговорити" про долю СНД

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 13:27

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував учасникам Співдружності незалежних держав поговорити про її майбутнє.

Про це він сказав на саміті СНД у Мінську, передає Інтерфакс-Україна.

"Настав час відверто, по-чоловічому поговорити про долю Співдружності", - сказав білоруський президент.

Він відкинув твердження про безперспективність СНД як інтеграційного об'єднання, при цьому погодившись з тим, що в Співдружності є певні проблеми.

"Білорусь неодноразово висловлювала свою точку зору, не без критики, з приводу важливості для всіх нас Співдружності незалежних держав", - сказав Лукашенко.

Лукашенко переконаний, що СНД - це фундамент, який формує умови і визначає зацікавленість кожної країни в ступені інтеграції.

Разом з тим Лукашенко зауважив, що в Співдружності "посилюються, на жаль, дезінтеграційні тенденції".

"Це теж не може не насторожувати, особливо з урахуванням спроб окремих "доброзичливців" поховати СНД як непотрібний рудимент. Білорусь не є прихильником такого песимістичного підходу. Ми завжди виступали за розвиток всебічного співробітництва", - сказав президент Білорусії.

Саме тому, за його словами, "а також з урахуванням подій, що сталися навесні 2014 року, ми повторно взяли на себе відповідальну роль голови Співдружності і в поточному році".

Лукашенко в своєму зверненні до учасників саміту глав держав СНД заявив про неприпустимість ведення бойових дій в Україні.

"Абсолютно неприпустимо, коли тут у нас в центрі Європи ведуться бойові дії. Сторонам конфлікту необхідно не тільки терміново припинити бойові дії, але і виконати мінські домовленості", - сказав Лукашенко.

Білоруський президент зазначив, що і його особисто, і інших глав держав СНД останнім часом хвилюють питання безпеки в Співдружності.

"Ми повинні більше в рамках СНД приділяти цьому увагу. Упевнений, що неприпустимо, коли животрепетні питання, що стосуються України, вирішуються десь далеко, не те в Берліні, не те в Мілані. Тоді навіщо звертатися до нас?" - поставив питання глава держави, нагадавши, що Білорусь взяла на себе миротворчу місію, запропонувавши Мінськ в якості майданчика для переговорів з мирного врегулювання української кризи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування