Меркель просить Китай натиснути на Росію

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 13:30

Канцлер Німеччини Ангела Меркель намагається домовитися з китайським прем’єром Лі Кецяном про вплив з боку Китаю на путінську Росію для стабілізації ситуації в Україні.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на президента Інституту з вивчення Китаю в Берліні Себастьяна Хайльманна.

"Німецьким пріоритетом є Україна і стабілізація відносин з Росією. Для Берліна Китай став дуже важливим партнером, оскільки Росія його слухатиме. Ми тут бачимо нову дипломатичну конфігурацію", – заявив Хайльманн.

Лі Кецян привіз до Берліну величезну делегацію – практичну всю владну верхівку країни. Крім того, це вже третій контакт між Китаєм та Німеччиною на високому рівні за півроку. Все це свідчить про серйозні стосунки між країнами.

"Ця гігантська делегація у складі кількох сотень людей, уповноважених приймати рішення, також є показником того, наскільки важливим для Китаю є стосунки з Німеччиною. Для Китаю повинен бути лиш одне вікно для спілкування з Заходом. Наразі таким вікном є Німеччина", – додав Хайльманн.

Видання додає, що ЄС є найбільшим торговим партнером Китаю і понад третину цієї торгівлі припадає на Німеччину.

Як відомо, після застосування західними країнами санкцій Росія значною мірою переорієнтувала свою зовнішню політику на Китай.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування