Президент про повне припинення вогню на Донбасі: найближчими днями

Неділя, 12 жовтня 2014, 20:09

Президент Петро Порошенко розраховує "вже найближчими днями добитися повного припинення вогню".

Про це йдеться у зверненні президента щодо реалізації мирного плану та зміцнення обороноздатності держави.

За словами Порошенка, "ключове з ключових завдань - встановлення контролю на українсько-російському кордоні".

"Кордони України - це святе, вони незмінні, і ми не віддамо жодного клаптика нашої землі. Ми  поновимо суверенітет над кожним квадратним метром. Але для цього потрібен час", - додав Порошенко.

Також він повідомив, що для забезпечення спостереження за ситуацією на кордоні  в Україну з Австрії вже надійшли перші безпілотні літальні апарати.

"Такі ж самі прилади незабаром доставлять із Німеччини та Франції. Їхня загальна кількість, я сподіваюсь, буде достатньою для того, щоб протягом 24 годин на добу забезпечити спостереження за всією територією вздовж українсько-російського порубіжжя", - додав президент.

При цьому він висловив сподівання, що завдяки такому контролю буде припинено постачання через кордон техніки, нової зброї, свіжих найманців.

"Я звернувся і отримав позитивну відповідь, що ОБСЄ збільшила кількість спостерігачів до 1500 тисячі осіб", - додав президент.

За його словами, після того, як буде встановлено режим припинення вогню, "почнеться створення буферної зони".

"Обидві сторони мають відвести важкі озброєння як мінімум на 15 кілометрів в глиб контрольованих територій. Значна частина, я сподіваюся, покине територію України", - заявив Порошенко.

За його словами, наслідком стане утворення 30-кілометрового поясу безпеки.

"Це унеможливить обстріл бойовиками населених пунктів Донбасу і принесе довгоочікувану безпеку мирним мешканцям", - додав Порошенко.

"Відведення важкої зброї і важкої техніки калібру більше 100 міліметрів стане додатковою гарантією дотримання режиму припинення вогню. Його неможливо буде більше порушити спонтанно і безкарно", - підкреслив президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News