Порошенко: Вибори на Донбасі відбудуться, але не ті, які проголошують терористи

Неділя, 12 жовтня 2014, 20:21

Вибори на територіях, підконтрольних бойовикам, відбудуться, але лише ті, які передбачені українськими законами.

Про це президент Петро Порошенко заявив у своєму зверненні щодо реалізації мирного плану та зміцнення обороноздатності держави.

"Якщо ми доб'ємося повного припинення вогню, виведення російських військ та техніки, встановлення контролю над кордоном, то відкриється зрозумілий і необхідний шлях до політичного врегулювання. Для цього на поки що підконтрольних бойовикам територіях, мають відбутися вибори місцевих органів влади", - зазначив Порошенко.

Однак, за його словами, це будут "не ті вибори, які намагаються проголосити терористи, а лише ті, які передбачені українськими законами".

"Які відбудуться за українськими правилами і які повністю відповідатимуть українським законам. Які відбудуться під спостереженням ОБСЄ та інших європейських, міжнародних організацій та структур і будуть визнані всім світом як прозорі та демократичні", - додав президент. 

Як відомо, відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей місцеві вибори там призначені на 7 грудня 2014 року. Бойовики ж призначили свої "вибори" на 2 листопада.

Разом з тим ЦВК "ЛНР" просив так звану "народну раду" перенести дату виборів з 2 на 9 листопада у зв'язку з великим обсягом ремонтно-відновлювальних робіт на виборчих дільницях. 

Самопроголошена "Донецька народна республіка" заявила про намірнадати право голосу іноземним найманцям на виборах до так званої "верховної ради" і "глави республіки". 

Для участі у виборах на посаду так званого "​​глави ДНР"зареєструвалися три кандидати: лідер бойовиків Олександр Захарченко, так званий "міністр агропромислової політики ДНР" Олексій Красильников і "депутат Верховної Ради ДНР" Юрій Сивоконенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування