Соболєв кличе журналістів і активістів контролювати люстрацію

Понеділок, 13 жовтня 2014, 15:24

Громадський люстраційний комітет, який покликаний контролювати хід люстрації, починає прийом заявок від журналістів та громадських активістів для участі у роботі.

Про це на прес-конференції зазначив голова Комітету Єгор Соболєв, передає Укрінформ.

"Із понеділка ми оголошуємо конкурс, запрошуємо всіх людей, які хочуть увійти у цю раду, повідомляти нам про свої бажання та про свої професійні досягнення та успіхи у боротьбі з корупцією", - сказав Соболєв.

За його словами, закон "Про очищення влади" передбачає, що люстраційний орган має формуватися насамперед із журналістів і громадських активістів.

"Ми запрошуємо сильних журналістів-розслідувальників, громадських активістів, які мають багаторічну репутацію, досвід і успіхи у боротьбі з корупцією, сформувати наглядову раду з люстрації і бути тим контролюючим органом", - закликав Соболєв.

Зокрема, він зазначив, що основними критеріями відбору членів люстраційного комітету є "кришталева репутація, багаторічний досвід боротьби з корупцією, репутація, підтверджена справами, і згода пройти люстраційну перевірку".

Соболєв додав, що у Києві до складу Комітету увійдуть 13 осіб, які будуть уповноважені призначати інших членів ради в інших регіонах.

На подання заяв дається тиждень.

16 вересня 231 народний депутат підтримав у другому читанні і в цілому законопроект про очищення влади, спершу Верховна Рада провалила голосування.

Спікер парламенту Олександр Турчинов тоді заявив депутатам, що не випустить їх з зали, поки питання люстрації не ухвалять.

У президента був час до 10 жовтня, аби підписати цей закон.

1 жовтня стало відомо, що члени Моніторингового комітету ПАРЄспрямували текст закону України "Про очищення влади" для аналізу та висновків у Венеціанську комісію.

9 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон, проте його досі не опублікували (у президента є 15 днів на публікацію закону).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування