Корбан заперечує свою участь у розробці плану зі взяття Іловайська

Понеділок, 13 жовтня 2014, 17:35

Заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Геннадій Корбан заявив, що не знає такого комбата як Філоненко.

Про це він сказав у коментарі "Українській правді".

Корбан зазначив, що не знаэ Філоненко і заяви "самозванців" не коментує.

Водночас у телефонному режимі на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування трагедії під Іловайськом, Корбан заперечив свою причетність до розробки плану із взяття Іловайська, повіломляють Українські новини.

Заступник губернатора зазначив, що 5 серпня з командирами добровольчих батальйонів і командуючим сектором "Б" генералом Русланом Хомчаком в його кабінеті була не нарада, а зустріч однодумців.

"Завдання (щодо взяття Іловайська) взагалі не ставилися (на цій зустрічі), оскільки в моєму кабінеті вони взагалі ставитися не могли", - сказав заступник голови ОДА.

Він стверджує, що на цій зустрічі Хомчак лише оприлюднив інформацію про недостатню кількість коштів для взяття Іловайська, а комбати виявили бажання допомогти в цій операції.

Корбан сказав, що порадив комбатам звернутися із зазначеним питанням у Генеральний штаб.

Крім того, заступник голови ОДА заявляє, що батальйони "Шахтарськ" і "Азов" в операції з взяття Іловайська участі не брали, тому що на другий день після прибуття на місце дислокації особисто покинули свої позиції.

Також Корбан стверджує, що 24 серпня дзвонив міністрові оборони Валерію Гелетею й голові Верховної Ради Олександрові Турчинову із проханням вивести сили АТО з-під Іловайська через небезпеку оточення їх російськими військами.

Раніше під час комісії командир батальйону "Шахтарськ" Андрій Філоненко заявив, що плануванням операції з взяття Іловайська займався заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування