ВР удосконалила боротьбу з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму

Вівторок, 14 жовтня 2014, 11:35

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон про запобігання та протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового ураження.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Выдповідний закон підтримали 232 народних депутати.

Згідно з текстом документа, закон спрямований на захист прав та інтересів громадян суспільства і держави, забезпечення національної безпеки шляхом визначення правого механізму протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Також закон спрямований на формування загальнодержавної аналітичної бази даних для надання правоохоронним органам України та іноземних держав можливості виявляти, перевіряти і розслідувати злочини, пов'язані з відмиванням грошей та іншими незаконними фінансовими операціями.

Таким чином, документ удосконалить законодавство у сфері фінансового моніторингу за такими напрямами: запровадження національної оцінки ризиків системи фінансового моніторингу, відділення заходів, що стосуються боротьби з фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

Також - удосконалення законодавчих аспектів, які впливають на якість розслідування злочинів з легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, здійснення фінансового моніторингу по відношенню до національних публічних діячів, посадових осіб, міжнародних організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News