Путіну не подобається, що кримські татари зберігають громадянство України

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:29

Президент РФ Володимир Путін закликає правозахисників з числа кримських татар не спекулювати на своєму минулому і дивується, як, залишаючись громадянами України, деякі з них можуть захищати інтереси "російських громадян" у Криму.

Про це він заявив у вівторок, повідомляє російський Інтерфакс.

"Нам у жодному разі не можна привести до того, щоб виникла якась міжнаціональна напруга. Це дуже тонка річ, а загрози такі там взагалі не пусті. Безумовно, ми будемо підтримувати, крім тих, звичайно, хто вважає себе представниками кримських татар, але ставить перед собою насправді якісь інші цілі", - сказав Путін.

Він зазначив, що деякі кримські татари, які давно займаються правозахисними справами, сьогодні зберігають українське громадянство і є депутатами Ради.

"Вони беруть участь у міжнародних заходах від імені України в третіх країнах. І в той же час претендують на те, щоб захищати інтереси людей, які живуть у Криму і прийняли російське громадянство", - зазначив глава держави.

"Мені б не хотілося, щоб ці люди спекулювали на своєму минулому, і навіть досить благородному минулому, для того, щоб забезпечити сьогоднішній і завтрашній день для себе особисто", - додав Путін.

У той же час він заявив, що "і з ними російська влада готова контактувати з тим, щоб рухатися вперед".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування