Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві та Харкові відбуваються марші, присвячені річниці створення УПА

Вівторок, 14 жовтня 2014, 18:45

Активісти партії "Правий сектор" та члени добровольчого батальйону "Азов", а також їхні прихильники почали марш центральними вулицями Києва з нагоди чергової річниці створення Української повстанської армії (УПА).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько тисячі людей зібралися у вівторок увечері в парку Шевченка біля Київського Національного університету, звідки рушили організованою колоною центральними вулицями столиці до Майдану Незалежності.

Планується, що звідти вони перемістяться на Михайлівську площу, де й планують завершити акцію.

Серед присутніх багато людей в камуфляжній формі та учасники АТО (бійці Добровольчого українського корпусу). Люди тримають в руках прапори України і "Правого сектора". В деяких місцях були запалені фаєри.

Присутні скандують "Слава Україні - Героям слава", "Герої не вмирають", "Україна понад усе" та інші гасла.

Як зазначено в розданому журналістам прес-релізі, "Правий сектор" і прихильники "Азова" вимагають від влади легалізації всіх добровольчих батальйонів, гідного матеріально-технічного забезпечення українських військових, а також соціального захисту всіх учасників АТО та членів їхніх сімей.

Активісти йдуть проїжджою частиною, у зв'язку з чим перекритий рух автомобілів на цих вулицях.

У Харкові також стартував Марш пам'яті воїнів УПА та загиблих в ході АТО.

Перед початком ходи організатори звернулися до присутніх із проханням зняти балаклави і утриматися під час ходи від використання будь-якої піротехніки.

Перед тим, як сформувати колони, присутні виконали Гімн України.

Передбачається, що люди пройдуть з запаленими факелами центральною вулицею Харкова, від площі Конституції до площі Свободи, де напередодні активісти встановили Хрест полеглим в АТО.

Колону з близько 1,5 тис. учасників супроводжує велика кількість співробітників міліції та бійці спецпідрозділів, створених при МВС.

Станом на 20:00 учасники акції і в Києві, і в Харкові почали потроху розходитися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування