Під Радою затримали міліціонера із рогаткою – Шкіряк

Вівторок, 14 жовтня 2014, 20:28

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив про затримання 37 осіб, які брали участь у сутичках під Верховною Радою 14 жовтня.

Про це він сказав у вівторок ввечері в ефірі 5 каналу.

"Затримано 37 осіб. Персона кожного зараз з'ясовується. Вони знаходяться у райвідділках. Більше того, один із затриманих – це діючий працівник міліції. Він був затриманий  у балаклаві, з рогаткою та гайками, якими здійснювались обстріли пересічних громадян, журналістів, а також бійців-патріотів", - заявив Шкіряк.

Він продемонстрував фотографії, на яких видно, що під Верховною Радою серед інших були й люди із холодною зброєю (бойовий ніж), ланцюгами та палицями.

Як відомо, раніше радник МВС Антон Геращенко повідомляв, що було затримано 50 учасників сутичок під парламентом.

14 жовтня у той час, коли народні депутати безуспішно намагалися ухвалити рішення про закон щодо визнання УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, під стінами парламенту розгорілись сутички між правоохоронцями та провокаторами, які намагались штурмом прорватись в Раду.

Невідомі нападали з кийками та залізними ланцюгами. В результаті бійки поранені 15 бійців.

У натовпі молодиків був і прапор "Братства", а їхні дії дуже нагадували провокації 1 грудня на Банковій, організацію яких пов'язували з Корчинським. "Братство" переконує, що їхня сила не має стосунку до штурму.

"Свобода", яка організовувала "Марш УПА", і "Правий сектор" також уже заявили, що до заворушень стосунку не мають.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування