Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін товкмачить про "неонацизм" і "переворот" в Україні

Середа, 15 жовтня 2014, 09:19

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що в Україні й Прибалтиці ростуть неонацистські прояви.

Про це він сказав в інтерв'ю сербській щоденної газеті "Політика", яке він дав напередодні свого візиту в Белград із нагоди 70-ї річниці звільнення сербської столиці від німецько-фашистських загарбників, повідомляє російське агентство "ТАСС".

Путін заявив, що "на жаль, "вакцина" від нацистського вірусу, вироблена на Нюрнберзькому трибуналі, у деяких державах Європи втрачає силу".

"Наочне свідчення – відкриті прояви неонацизму, які стали вже буденною річчю у Латвії й інших країнах Прибалтики", - уважає він.

"Особливе занепокоєння в цьому плані викликає ситуація на Україні, де в лютому відбувся антиконституційний державний переворот, рушійною силою якого стали націоналісти й інші радикальні угруповання", - заявив російський президент.

Путін сказав, що 70 років тому народи Росії й Сербії "разом розтрощили злочинну ідеологію людиноненависництва, яка загрожувала існуванню цивілізації".

"Важливо, щоб люди в різних країнах, на різних континентах пам'ятали, до яких страшних наслідків можуть призвести впевненість у власній винятковості, спроби будь-якими засобами досягти сумнівних геополітичних цілей, нехтування елементарними нормами права й моралі", - сказав він.

"Необхідно зробити все, щоб не допустити подібних трагедій у майбутньому", - упевнений Путін.

Він вважає, що сьогодні потрібно "протидіяти героїзації нацизму, жорстко протистояти спробам ревізії підсумків Другої світової війни, послідовно боротися з будь-якими формами й проявами расизму, ксенофобії, агресивного націоналізму й шовінізму".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування