Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський депутат придумав відбирати власність іноземних компаній в Росії

Середа, 15 жовтня 2014, 14:04

Депутат від "Єдиної Росії" Євген Федоров підготував законопроект про право російських компаній чи громадян, постраждалих від арешту майна за кордоном, на позов в суд про вилучення в Росії майна представників тієї держави, яка заарештувала їх власність.

Про це повідомляють "Известия".

У разі позитивного рішення Арбітражного суду іноземна власність надходитиме до спеціально створеного антісанкційний фонд, управляти і розпоряджатися активами якого буде уряд.

Особа, яка постраждала від іноземних санкцій та арешту власності, в подальшому зможе отримати компенсацію з цього фонду.

"Цей захід запобіжить іноземним санкціям, оскільки у нас знаходиться близько $ 700 млрд іноземних грошей, і загроза, що станеться конфіскація цих коштів, ліквідує саме бажання вводити такі санкції", – впевнений Федоров.

Як відомо, раніше Італія заарештувала вілли наближеного до Путіна олігарха Аркадія Ротенберга на Сардинії і його готель в Римі у зв'язку з санкціями Євросоюзу стосовно Росії. Їх вартість оцінюється в 30 млн євро.

Після цього в Держдуму був внесений закон про компенсації з державного бюджету громадянам і компаніям, майно яких було відчужене іноземними судами.

Цей документ, прозваний "законом Ротенберга", вже прийнятий в першому читанні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування