Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Місія ОБСЄ має працювати в 10 пунктах пропуску - Порошенко

Середа, 15 жовтня 2014, 17:12

Місія ОБСЄ та представники України повинні гарантувати безпеку кордону у 10 пунктах пропуску.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на зустрічі з головою спецмісії ОБСЄ Ертугрул Апаканом, повідомляє прес-служба президента.

"Відповідно до Мінського протоколу, ми повинні забезпечити безпеку кордону за допомогою місії ОБСЄ, використовуючи безпілотні літальні апарати, маючи представників України та ОБСЄ на 10 пунктах пропуску через кордон", - сказав Порошенко. 

При цьому він запропонував вивчити можливість подальшого збільшення складу місії до 1500 спостерігачів, а також висловився за розширення використання сучасної техніки.

Однак Порошенко з жалем зазначив, що через місяць після мінських домовленостей світ в Луганській та Донецькій областях не досягнутий.

За словами Порошенка, результатом роботи спецмісії ОБСЄ на українсько-російському кордоні має стати "надання світові незалежної та об'єктивної картини з місця подій" і, як результат, досягнення миру.

"Ваша діяльність може кожен день допомагати рятувати життя військових і цивільних осіб", - підкреслив Порошенко, звертаючись до Апакану.

В свою чергу прес-секретар МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що Україна продовжує розширювати співпрацю з місією ОБСЄ.
До кінця місяця ще 20 членів спеціальної моніторингової місії прибудуть в Україну.

За його словами, 11-12 жовтня в Україну прибули 30 нових членів місії, більша частина яких найближчим часом відправиться на схід України. До кінця місяця ще 20 представників місії прибудуть в Україну.

Як зазначив Перебийніс, зараз спеціальна моніторингова місія готується до початку використання безпілотних літальних апаратів, які вже знаходяться в Україні, і очікують доставку наступних апаратів.

При цьому Перебийніс повідомив, що в Україні зараз перебувають близько 100 міжнародних спостерігачів від спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Найближчим часом вона має бути значно розширена. Її максимальна кількість, яку передбачено мандатом, - 500 (людина - ред.)", - підкреслив спікер МЗС.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...