У середу бойовики залишили без електроенергії всю Луганську область

Четвер, 16 жовтня 2014, 10:30

Луганська облдержадміністрація просить мешканців та гостей Луганщини утриматися від поїздок по автодорозі Бахмутка через бойові дії.

Про це у четвер повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті.

Мешканців та гостей Луганщини просять утриматися від поїздок по автодорозі Бахмутка між містом Гірське Попаснянського району та Луганськом.

"Через бойові дії та збройні провокації так званих козаків "Війська донського" дорога закрита, з’являтися там небезпечно для життя, зазначає Москаль.

Також губернатор повідомляє, що в середу бойовики залишили без електроенергії всю Луганську область.

У середу о 19.10 внаслідок бойових дій між збройними силами України та 32 окремим козачим округом так званого "Війська донського" під керуванням Дрьомова в районі автодороги Бахмутка було зруйнована лінія електропередач.

На ТЕС у місті Щастя (за 28 км від місця пошкодження) спрацював аварійний захист, було відключено два енергоблоки, внаслідок чого вся Луганська область — і контрольована Україною, і контрольована ЛНР — залишилася без електропостачання, - повідомляє голова Луганської ОДА.

Зник мобільний зв’язок та інтернет, припинено водопостачання.

Завдяки оперативним діям працівників ДТЕК, які обслуговують ТЕС міста Щастя, через кілька годин вдалося запустити 2-й енергоблок і переключити одну лінію на Сєверодонецьк, Лисичанськ та частину Луганської області.

Інша частина області поки що залишається без електроенергії, яка буде відновлена найближчим часом.

"Нас дивує позиція НЕК Укренерго, яка дала команду в першу чергу відновити електропостачання території, яку контролює "ЛНР"", - - заявив Москаль.

Бойовики й раніше неодноразово залишали населені пункти без електроенергії. Недавно без світла залишилося м.Станиця Луганська та частина району — після ремонтних робіт світло тут було лише добу.

Відновити пошкоджену ЛЕП у районі Бахмутки ремонтні бригади не можуть через активні бойові дії.

За останній час працівники Обленерго неодноразово потрапляли під обстріли бойовиків під час відновлювальних робіт. Четверо з них були вбиті, троє важко поранені.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...