СБУ затримала "Осетина", який у Маріуполі готував диверсії на політиків

Четвер, 16 жовтня 2014, 11:15

Контррозвідка СБУ затримала громадянина України, бойовика "ДНР" на прізвисько "Осетин", який готував диверсії проти українських політичних діячів у зоні АТО.

Про це повідомляє з посиланням на прес-центр СБУ "Інтерфакс-Україна".

"Установлено, що з травня ц.р. зловмисник брав участь у терористичній діяльності у складі незаконного збройного формування під командуванням військового коменданта Маріуполя", - йдеться у повідомленні.

"Після звільнення Маріуполя бойовик,… переховуючись на орендованій квартирі, підтримував зв'язок із терористами й виконував їхній доручення - збирав інформацію про розташування українських військових, правоохоронців, проведення масових акцій, мітингів", - зазначається у повідомленні.

У найближчі дні бойовик 1972 р.н. планував виїхати з міста й у складі диверсійної групи "ДНР" організувати низку збройних замахів на політиків, які приїжджають у зону АТО, але 14 жовтня був затриманий оперативною групою контррозвідки СБУ.

При цьому в нього була вилучена вогнепальна зброя й велика кількість набоїв до неї.

Зараз ведуться оперативно-слідчі дії в рамках ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) і 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування