Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала коригувальника вогню та жінку-бойовика з "ДНР"

Четвер, 16 жовтня 2014, 11:51

Служба безпеки України затримала коригувальника вогню та жінку-бойовика т.зв. "ДНР", які вдавали з себе мирних мешканців.

"Минулої ночі оперативна групи контррозвідки СБУ затримала двох бойовиків т.зв. "ДНР", які переховувалися під виглядом мирних мешканців від покарання за вчинення тяжких злочинів", - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними Служби безпеки, один із затриманих – громадянин України "М" 1988 р.н. – у травні "був завербований бійцем незаконного озброєного формування "Оплот" та отримав завдання спостерігати за позиціями українських військових, вивідувати їх координати".

"Набувши певний досвід, бойовик коригував вогонь терористів з установок "Град" по військових з’єднаннях Збройних сил України поблизу донецьких сіл Антонівка та Єлизаветівка", - сказано в повідомленні.

Крім того, під Волновахою контррозвідка затримала 25-річну громадянку України "В", яка зі зброєю в руках брала активну участь у бойових діях на боці терористів проти українських військових.

За даними СБУ, "бойовичка" ініціативно увійшла до т.зв. "Народного ополчения Донбасса" – пройшла військову підготовку, опанувала ази ведення бою, розвідки та диверсійної роботи.

"Під виглядом мирної мешканки, не викликаючи жодної підозри, підступно входила у довіру до містян – збирала розвіддані, які передавала терористам. На рівні з чоловіками вчиняла збройні напади на українських вояків", - заявляє СБУ.

Стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування