Дещиця сподівається, що Польща допоможе боротись з Росією

Четвер, 16 жовтня 2014, 13:51

Новий посол України у Польщі Андрій Дещиця заявив, що його головним завданням буде переконати Польщу спільно боротись з російською агресією.

Про це він заявив в інтерв'ю РАР, передає прес-служба польського МЗС.

"Ми сподіваємось, що Польща залишиться нашим ключовим і стратегічним партнером. Ми розраховуємо на її підтримку у питаннях, що стосуються безпеки України, нашого регіону і всієї Європи, підтримки європейської інтеграції та польського досвіду реформ", сказав Дещиця.

Він заявив, що хоч у Польщі та України є спірні питання в минулому, зараз слід зосередитись на майбутньому, "тим паче, що у нас є спільна задача"

"У нас є спільна серйозна загроза, у боротьбі проти якої ми маємо об'єднати сили. Ця загроза – агресія з боку Росії", - пояснив Дещиця.

Він також прокоментував скандальну ситуацію, коли він виконав разом із протестуючими нецензурну пісню про Путіна.

"Якби росіяни не присвятили стільки уваги цьому, то я б не був таким відомим. Я думаю, що міністр Лавров краще за інших розуміє, що в деяких випадках, щоб зберегти дипломатичні відносини між державами слід вжити недипломатичних методів. Для нас важливо зберегти дипстосунки з Росією, але з тією Росією, яка розглядатиме Україну як рівноправного партнера", - пояснив Дещиця.

Як відомо, екс-голова МЗС Дещиця був призначений послом у Польщі указом президента Порошенка 13 жовтня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування