Більшість росіян так і не побачили російських військ в Україні

Четвер, 16 жовтня 2014, 15:23

Більшість - 49% - росіян заперечують наявність в Україні російських військ. Тільки кожен третій не сумнівається у їхній присутності в зоні військового конфлікту.

Про це свідчать результати опитування, проведеного серед росіян "Левада-центром".

Більша частина росіян (58%) як і раніше схвалює участь росіян у війні на сході України, хоча частка таких відповідей починає повільно знижуватися.

При цьому 68% росіян впевнені, що Росія відіграє позитивну роль у війні на сході України.

Тільки 12% росіян оцінюють дії Росії як негативну.

Росіяни (55%) вважають, що дії Росії викликають негативні почуття в Україні.

"Левада-центр" підкреслює, що ці уявлення не співпадають (за даними КМІС) з думкою жителів України до Росії і росіянам, хоча і зміненим за останні півроку в гіршу сторону, але як і раніше зберігає більш позитивне сприйняття російської сторони, ніж сприйняття української сторони самими росіянами.

Тільки 29% росіян не сумніваються в тому, що в Україні є російська війська. Скріншот з сайту levada.ru 

На думку половини росіян (50%), збройні формування українських правих радикалів - це основна сила, задіяна київською владою у протистоянні сепаратистам в Донецькій і Луганській областях. 

Третина опитаних (33%) вважають, що з боку Києва у військовому конфлікті беруть участь регулярні частини української армії.

З іншого боку - відповідно до думки 64% респондентів - воює "ДНР" і "ЛНР". Кожен п'ятий опитаних припускає, що в протистоянні беруть участь збройні формування проросійських радикалів.

Респонденти насамперед покладають відповідальність за охолодження відносин між Росією і Україною "на підступи Заходу" (20%), захоплення Криму (20%) і "українську пропаганду" (18%).

Найбільшу довіру у росіян - 13%, за даними опитування, викликає Олег Царьов, у Петра Порошенка тільки 2%.

"Практично половина росіян вважають, що порядку при новому президенті України стало менше (46%), а корупції більше (41%)", - сказано в результатах опитування.

Третина росіян (30%) упевнені, що "ДНР" і "ЛНР" вийдуть з конфлікту як суверенні держави, 19% не виключають, що Донецька і Луганська області можуть повернутися до складу України на правах широкої автономії. 16% респондентів побоюються, що цей конфлікт може затягнутися на довгі роки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News