Міліція затримала сина кандидата-мажоритарника за бійку під Радою

Четвер, 16 жовтня 2014, 15:35

У четвер міліція затримала сина кандидата-мажоритарника Олександра Захарчука, який нападав на правоохоронців під парламентом 14 жовтня.

Про це на прес-конференції у четвер заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, молодик був у зеленій майці і бив правоохоронців ланцюгом.

"Молода людина, що мешкає в Житомирі, Захарчук Віктор Олександрович, уродженець Новоград Волинського 1996 року народження. Його батько мабуть теж чудова людина - Захарчук Олександр Вікторович - кандидат у народні депутати по мажоритарному округу 65 від партії Свобода".

У той же час, за даними сайту ЦВК, Захарчук є самовисуванцем - членом партії "Свобода".

За словами Авакова, молоді люди мали за мету "або задовольнити власне его, як це робив зокрема і працівник Святошинського райвідділу міліції Києва, який також арештований, або мали за мету простимулювати діяльність політичної партії, яка втрачає популярність".

"Другий затриманий за рішенням суду у четвер Вахній Олександр Віталійович, який на задокументованих кадрах жорстко бив палицею співробітників міліції в очепленні", - повідомив міністр.

"Зазначу, що в очепленні знаходилися як співробітники батальйону Київ-1, як мають досвід бойових дій, так і пересічні працівники міліції а також курсанти. Коли почали кидати вибухопакети, димові шашки та каміння, нами було прийнято рішення курсантів звідти вивести", - сказав Аваков.

Він також звернув увагу на те, що міліція не застосовувала надмірної сили та спецзасобів у відповідь на провокації, як це було за часів Януковича.

Як відомо, у вівторок під Раду прийшли представники націоналістичних організацій з вимогою визнати бійців ОУН-УПА борцями за незалежність України.

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов шість разів намагався поставити питання про внесення цього рішення у порядок денний, але безуспішно.

Після цього протестувальники почали атакувати міліціонерів димовими шашками та кийками. Крім того, вони закидували та обстрілювали будівлю Ради, пошкодивши при цьому шибки.

Зокрема, під парламентом були замічені члени радикальної організації "Братство" Дмитра Корчинського.

Пізніше "Свобода" і "Правий сектор" стверджували, що їх представники не брали участь у зіткненнях.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування