У Мілані відбудеться ще одна зустріч Путіна і Порошенка

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:29

Після "дуже продуктивного" "українського сніданку" в Мілані можлива ще одна зустріч президентів України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив після завершення "українського сніданку" італійський прем'єр Маттео Ренці, передає DW повідомлення dpa.

Як наголошується, сніданок лідерів України і західних країн з Путіним тривав значно більше запланованої години.

Ренці розповів, що після цього можлива ще одна зустріч Путіна і Порошенка, яка орієнтовно повинна була початися об 11 годині (за місцевим часом).

Однак згодом прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко заявив, що зустріч у "нормандському форматі" таки відбудеться і пройде о 13 годині за місцевим часом (14 за Києвом).

"О 13.00 (14.00 по Києву - ред.) в Мілані пройдуть ще одні переговори в багатосторонньому форматі", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Відповідно, у зустрічі візьмуть участь також канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що можливе проведення і двохсторонньої зустрічі Путіна і Порошенка.

Ренці запевнив, що "український сніданок" був "дуже продуктивним", але у Росії та лідерів Заходу і України залишаються "великі розбіжності".

Як передає ВВС Україна, прем'єр Великобританії Девід Кемерон після зустрічі заявив, що російський президент запевнив лідерів ЄС, що він "не хоче розділеної України чи замороженого конфлікту".

Ренці ж заявив, що "дуже позитивно (налаштований - ред.) іісля цієї зустрічі".

У Мілані також будуть присутні глава "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики РФ Олександр Новак, що може свідчити про те, що обговорять і газове питання.

Як відомо, у сніданку брали участь Путін, Порошенко, Меркель, Олланд, Кемерон, глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу і голова Євроради Херман Ван Ромпей.

Українське правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...