Держдума вимагатиме від російських ЗМІ більше "позитивних новин"

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 11:29

Російські парламентарії хочуть чути і бачити в пресі і на телебаченні більше позитивних новин.

Про це пише газета "Известия".

З пропозицією "задуматися про появу державної інформаційної політики" виступив заступник голови комітету верхньої палати Держдуми з соціальної політики Ігор Чернишов, який порадив журналістам "не псувати імідж країни і повідомляти більше позитивних новин".

Колеги сенатора підтримали, і заявили, що "мова йде не про цензуру, а про етичні норми".

За його словами, іноземні ЗМІ передруковують і публікують про російські регіони тільки те, що показують федеральні ЗМІ, в новинах яких переважає негативна інформація.

"Думаю, що це ненормальна ситуація, коли саме федеральні ЗМІ показують тільки те, що вони вважають для себе важливим,"гарячим". Пропоную в Раді Федерації створити майданчик для обговорення питання інформаційної політики нашої країни. Це дуже важливо для формування іміджу навіть усередині нашого держави - ​​між людьми, між суб'єктами, не кажучи вже про міжнародний", - зазначив Чернишов.

Повідомляється, що пропозиція сенатора знайшло відгук у спікера Ради Федерації РФ Валентини Матвієнко, що доручила розглянути пропозицію сенатора комісії з удосконалення законодавства про ЗМІ, якою керує колишній гендиректор ИТАР-ТАСС Віталій Ігнатенко.

Як заявили виданню, комісія може зібратися найближчим часом, щоб представити свої пропозиції до наступного засідання Ради Федерації 29 жовтня.

"Якщо регіони висловлюють заклопотаність тим, як їх представляють в ЗМІ, звичайно, ми повинні звернути на це свою увагу. Іноді щось відбувається автоматично, а хотілося б, щоб показувалося усвідомлено. На засіданні ми повинні зрозуміти, що у ЗМІ виходить, а що не виходить ", - заявив Ігнатенко.

У Держдумі на заяву Ігоря Чернишова відреагували позитивно.

Самі журналісти поставилися до заяв сенаторів скептично.

"Я думаю, що сенаторам необхідно щоранку збиратися і радісно співати веселі, добрі пісні. Ми це станемо транслювати на всю країну, і вся країна моментально почуватиметься прекрасно, весело і щасливо. Свого часу вже був такий Алан Чумак, який заряджав воду. Якщо парламентарії хочуть заряджати оптимізмом народ через розповідання казок, то ласкаво просимо в реальне життя, - сказав популярний телеведучий і журналіст Володимир Соловйов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування