В ДНР заявили, що не підуть в український парламент

Субота, 18 жовтня 2014, 15:33

ДНР не братиме участі у виборах до Верховної Ради України, які відбудуться 26 жовтня.

Про це заявив "віце-прем'єр ДНР" Андрій Пургин в інтерв'ю в телепрограмі телепрограми "Вести в суботу з Сергієм Брильову", яка транслювалася на Далекий Схід.

"На сьогоднішній день ми брати участь у виборах до української Верховної Ради не будемо ...", - сказав Пургін. 

Також, за його словами, наразі не йдеться "про будь-які політичні альянси з Україною". 

"Так, мова йде про те, що ми готові обговорювати конкретні речі, прикладні, тобто лінії розмежування, розмінування, відведення військ і важкого озброєння, ми можемо обговорювати економічні питання, соціо-культурні, транзитні, транспортні і так далі, т .е. ми повинні зняти гуманітарну катастрофу і налагодити побут людей, але про які-небудь політичні речі зараз мова не йде ", - пояснив Пургін.

За його словами, тільки в ДНР за час конфлікту загинули близько чотирьох тисяч осіб, зруйнована інфраструктура.

"2 листопада у нас пройдуть "вибори" до "Народної ради" і нові легітимні демократично обрані органи влади, видимо, спираючись на цей закон (про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу), який підписала Україна - це ті пункти, за якими Україна може і хоче розмовляти. Ось наші представники будуть вести переговори з українською стороною, спираючись на цей закон ", - додав "віце-прем'єр ДНР". 

Він також зазначив, що цей закон може мати величезну кількість різночитань.

"Закон створений так, що його можна вихолостити, переінакшити і зробити взагалі прямо протилежним. Плюс він рамковий, тобто він повинен наповнюватися якимись постановами кабміну і відомствами. Насправді - це запрошення до діалогу, а не конкретний документ, як керівництво до дії ", - заявив він.

"Інтерфакс"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування