Порошенко доручив створити коаліційну угоду для нової Ради

Субота, 18 жовтня 2014, 23:51

Перед партією "Блок Петра Порошенка" поставлено задачу підготувати проект коаліційної угоди, у якій "мають бути вказані чіткі принципи та критерії, для чого створюється коаліція".

Про це Порошенко заявив в інтерв'ю українським ЗМІ 18 жовтня.

Коментуючи питання, чи планується коаліція після парламентських виборів у ВР, або у нього є інша кандидатура на пост прем'єра крім Арсенія Яценюка, Порошенко зазначив: "Якщо комусь здається, що, як у колишні часи, коаліція створюється тільки для дерибану посад - так не буде, це не до мене".

"Якщо ми створює повторення ситуації "коаліційного уряду", де будуть тільки партійні квоти, але не буде партійних зобов'язань - так не буде, це - в минулому", - додав він.  

"Якщо ми сформуємо коаліцію політичних сил, що базуються на європейській інтеграції," Стратегії реформ - 2020 ", швидкому та ефективному впровадженню судової реформи, боротьби з корупцією, запровадження сприятливого інвестиційного клімату - тих речей, без яких Україна не виживе, - ласкаво просимо спільно формувати команду ", - підкреслив Порошенко.

При цьому він зазначив, що подібне коаліційна угода може бути підписана до виборів, "Ми готові до консультацій. Але повинен сказати - після виборів консультації будуть дуже короткими", - додав президент.

За його словами, це пов'язано з необхідністю залучати фінансування МВФ.

"Є домовленість про те, що місія МВФ прибуде в Київ в середині листопада за умови, що буде призначений новий уряд. Не пізніше середини грудня ми повинні отримати рішення ради директорів МВФ про нову програму фінансування", - пояснив Порошенко.

"Новий уряд повинен також продемонструвати прогрес у виконанні плану дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...