Правозахисницю Богатєнкову етапували, обвинувачують у шахрайстві

Неділя, 19 жовтня 2014, 10:11

Правозахисниця Людмила Богатєнкова, що займалася розслідуванням загибелі російських солдат, етапована до П'ятигорська (Ставропольський край).

Про це повідомила її помічниця Олена Герасимова.

18 жовтня о Будьоннівську (Ставропольський край) мав відбутися суд по запобіжному заходу, але засідання було відкладене у зв'язку з тим, що 73-річній правозахисниці знадобилася термінова медична допомога.

Засідання відбулося ближче до вечора, після якого її етапували в СІЗО П'ятигорська ("Білий Лебідь").

За інформацією Герасимової, Богатенковой пред'явлено звинувачення за ст. 159 ч. 3 КК РФ (шахрайство в крупному розмірі). 

Людмила Богатєнкова - інвалід другої групи і їй необхідні щоденні вакцинації інсуліну. Раніше Герасимова повідомляла, що протягом дня в СІЗО неодноразово викликали "швидку".

Перед тим, як етапувати Богатєнкову в СІЗО П'ятигорська, їй дозволили заїхати додому, щоб забрати особисті речі, а також необхідні ліки.

Богатєнкова відмовилася від послуг чергового адвоката, а захисник Віктор Полежаєв, з яким побажала працювати правозахисниця, ще не встиг вступити в справу.

За словами глави саратовського відділення "Комітету солдатських матерів" Лідії Свірідової, Богатєнкову звинувачують у шахрайстві на суму 500 тисяч рублів.

Свідірова також припустила, що поліцейські шукали в приміщенні "Матерів Прікум'я" оприлюднений Богатенковою список із 400 поранених і вбитих російських військових.

"Справа в тому, що, коли Людмила оприлюднила знамениті списки про 400 загиблих і поранених нібито на навчаннях в Ростові російських військовослужбовців, на питання журналістів -" Звідки вам ці списки стали відомі? "- Сказала: "А мені їх підкинули в офіс".

У серпні Богатєнкова передала в РПЛ відомості про загибель дев'яти військовослужбовців, що проходили службу за контрактом у 18 мотострілкової бригади (в / ч 27777). Члени Ради направили до Головного військового слідчого управління Слідчого комітету інтернет-звернення з проханням порушити кримінальну справу. Відповідь так і не отримали.

Дождь

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування