Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові зупинили атаку терористів і російської розвідки на Щастя, є втрати

Понеділок, 20 жовтня 2014, 13:47

Терористи та російські диверсанти планували оточити місто Щастя, для цього почали атаку поблизу Смілого, а також вперше за останні півтора місяця намагалися прорватися із Росії.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він розповів про план бойовиків оточити місто Щастя на Луганщині.

Зокрема, під Смілим терористи намагалися атакувати український блокпост, аби у подальшому здійснити наступ на Щастя з заходу.

Одночасно на ділянці відділу прикордонної служби Красна Талівка уперше за півтора останні місяця за межами зони АТО зафіксовано спробу проникнення диверсійно-розвідувальних груп із території Росії.

У разі успіху терористи виходили на Щастя із північного сходу, пояснив Лисенко.

"Однак у районі Смілого завдяки зачистці та підсиленню нашим військам вдалося завдати ворогу втрат у живій силі та техніці. Бойовики були вимушені відійти", - заявив Лисенко.

На жаль, під час боїв та обстрілів на цій ділянці наші військові зазнали втрат. Загинув 1 боєць "Айдару", 1 військовий 95 бригади та ще кілька бійців із інших підрозділів ЗС, що захищали блокпост.

"Точна кількість втрат уточнюється", - констатував Лисенко.

Водночас прикордонники запобігли проникненню в Україну російських диверсантів. Зокрема було відкрито вогонь на ураження по групі із 14 осіб. Диверсанти змушені були повернутися в Росію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування