Порошенко каже, що із "Дзеркалом тижня" не судитимуться

Вівторок, 21 жовтня 2014, 19:52

Президент Петро Порошенко назвав нісенітницею новину про те, що за розслідування, зроблене одним з журналістів тижневика "Дзеркало тижня. Україна", почнеться прокурорське переслідування самого журналіста.

Про це глава держави заявив у Дніпропетровську, повідомив Укрінформ.

"Нібито одне шановне і відоме видання зробило потрібне державі розслідування і нібито з’явилося фейкове повідомлення, де від імені президента дається доручення для того, щоб притягти до відповідальності журналіста. Це нісенітниця! Навпаки: за результатами журналістських розслідувань будуть притягнуті до відповідальності, у разі підтвердження цієї інформації, державні підприємства чи бюрократи, чи чиновники, те чи інше міністерство", - зазначив Порошенко.

На його думку, дискусію у цьому питанні слід припинити, бо найкращим доказом цього є прийняття і підтримка Президентом нової редакції закону про прокуратуру.

"Прокуратура просто більше не зможе втручатися в роботу та діяльність незалежних журналістів. Саме таку модель я вітаю", - сказав Порошенко.

Він також зауважив, що відповідні зміни щодо інформаційної безпеки будуть зроблені в уряді та Раді національної безпеки. "Нам дуже треба берегти свободу слова. Для нас це дуже й дуже важливо. Я хотів би вас запевнити, що буду захисником свободи слова", - сказав президент, звертаючись до журналістів.

Як відомо, головний редактор тижневика "Дзеркало тижня. Україна" Юлія Мостова здивована реакцією президента Порошенка на викривальну статтю про продаж зброї на внутрішньому ринку під час фактичної війни.

За її даними, Міністерство оборони і державний концерн "Укроборонпром" подали до суду на видання за публікацію статті ""Тінь" війни".

Співвідповідачами за позовом також виступають автор статті Дмитро Менделєєв та активіст-волонтер батальйону "Азов" Світлана Зварич.

Повідомлялося, що президент Петро Порошенко доручив Генпрокуратурі притягнути до відповідальності за "підрив обороноздатності держави" автора статті "у випадку підтвердження наявності складу злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування