Сікорські раптово "згадав", що зустрічі Путіна і Туска не було

Середа, 22 жовтня 2014, 10:17

Маршалок сейму та екс-голова МЗС Польщі Радослав Сікорські заявив, що зустрічі прем'єра Дональда Туска і президента РФ Володимира Путіна, на якій останній пропонував "поділити Україну", не було.

Про це він заявив польським журналістам, передає Gazeta Wyborzca .

"Мене зрадила пам'ять. В Москві (у 2008 році - ред.) не було двосторонньої зустрічі прем'єра Туска і президента Путіна", - заявив Сікорські.

"Всі знають скільки часу, енергії і натхнення я присвятив справам України. Після семи років "Східного партнерства", моїх візитів власних і з міністрами МЗС Швеції та Німеччини (в Україну – ред.), і переговорів про порозуміння між Януковичем і опозицією, саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі – це те, чим я жив останні сім років", - заявив він.

"Тепер, коли Крим анексовано, коли на Сході Україні надалі немає спокою, коли досі не відновлено територіальну цілісність України, то я сподіваюсь, що ви зрозумієте, що я хотів послати серйозний сигнал: якою великою помилкою є політика президента Путіна", - додав Сікорські.

Він також вибачився за "за незручність", яку викликала його "неточна" заява.

Сікорські пояснив, що не авторизував свій коментар і квапився його дати, бо мав обмаль часу.

"Мене чекала зала засідань, бо головним обов'язком маршалка сейму є проведення засідань, а не подача ЗМІ точної інформації. Це неприємна ситуація, яка, сподіваюся, більше не повториться", - заявив він.

У той же час польський журналіст Яцек Залевські, який був у пулі Туска під час візиту до Москви 2008 року, заявив, що двостороння зустріч Туска і Путіна таки була.

На доказ він опублікував скрін свого звіту про цю зустріч у виданні Forum за лютий 2008 року.

 

Як відомо, раніше в інтерв'ю американському виданню Сікорські заявив, що Путін на своїй зустрічі з Туском 2008 року пропонував йому розділити Україну, бо "Львів – це польське місто".

Пізніше Сікорські заявив, що його слова надінтерпретували, а польська опозиція не проминула нагоди напередодні виборів до сейму вимагати термінової відставки Сікорські.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування