Москаль пропонує затвердити особливий порядок самоврядування у 154 населених пунктах

Середа, 22 жовтня 2014, 10:20

Щоб реалізувати закон про особливий статус Донбасу на підконтрольній Україні території, треба прийняти кілька нових і внести зміни в кілька діючих законів, заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

Про це повідомляє офіційний сайт Луганської ОДА.

Прийнятий Верховною Радою Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" передбачає участь органів місцевого самоврядування у призначенні керівників прокуратури та судів, створення загонів народної міліції, запровадження особливого режиму здійснення господарської та інвестиційної діяльності.

Однак реалізувати ці положення можна лише після прийняття нових законів та внесення змін до діючих, - зазначає Москаль.

Губернатор пропонує суб’єктам законодавчої ініціативи невідкладно розробити і внести на розгляд Верховної Ради проекти законів:

"Про загони народної міліції в окремих районах Донецької та Луганської областей";

"Про економічний режим здійснення господарської та економічної діяльності в окремих районах Донецької та Луганської областей";

"Про внесення змін до закону "Про прокуратуру";

"Про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів".

Москаль також направив на ім’я голови Верховної Ради України перелік районів, міст, селищ та сіл Луганської області, які потребують особливого порядку місцевого самоврядування (згідно із законом про особливий статус Донбасу, цей перелік затверджується постановою Верховної Ради).

Усі вказані в переліку адміністративні одиниці знаходяться на контрольованій Україною території, однак тут неможливо зібрати районну, селищну чи сільську раду, немає мера, сільського голови тощо.

Вони втекли в Росію, перебувають в ополченні серед бойовиків або притягаються правоохоронними органами України до відповідальності за сепаратизм. Органи місцевого самоврядування неспроможні виконувати свої прямі функції, тому їх необхідно переобрати й перезавантажити, зазначає Москаль.

 
 
 
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування