Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не може змінити порядок голосування військових - Охендовський

Середа, 22 жовтня 2014, 11:14

Центральна виборча комісія не може своїми рішеннями змінювати порядок голосування, зокрема військовослужбовців, заявляє голова ЦВК Михайло Охендовський.

Про це він сказав на брифінгу в Києві у вівторок увечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"ЦВК не має абсолютно ніякої можливості своїми рішеннями змінювати порядок голосування, зокрема військовослужбовців, документи, на підставі яких можуть бути отримані виборчі бюлетені, оскільки це прямо передбачено самим законом про вибори народних депутатів України", - сказав Охендовський.

За його словами, відповідні зміни до закону може вносити лише Верховна Рада. Водночас голова ЦВК нагадав, що парламент не зміг ухвалити відповідних змін до виборчого законодавства.

"Водночас ЦВК ще напередодні ухвалила низку рішень, які суттєво спрощують механізм зміни місця голосування для виборців із Донецької та Луганської областей", - нагадав Охендовський, зазначивши, що для цього виборцям було достатньо надати лише паспорт громадянина України без додаткових документів, які потрібні від інших виборців.

Голова ЦВК повідомив, що майже 10 тисяч військовослужбовців скористалися можливістю змінити місце голосування - більше ніж 5 тисяч у Донецькій та понад 4 тисяч у Луганській областях.

Як відомо, Верховна Рада не змогла внести зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.

Радник президента Юрій Луценко вважає, що парламент міг би "виправитися" на позачерговому засіданні.

Президент Петро Порошенко доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів і внести їх до реєстру виборців на запланованих на 26 жовтня виборах до Верховної Ради. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування