У Порошенка аналізують пропозиції громадян щодо його "Стратегії-2020"

Середа, 22 жовтня 2014, 17:15

У команді президента аналізують відгуки та пропозиції громадян до "Стратегії реформ – 2020" Петра Порошенка і обіцяють врахувати їх.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента, голова виконавчого комітету Національної ради реформ Дмитро Шимків на брифінгу, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, за 2 тижні надійшло більше 100 відгуків та пропозицій – і вони свідчать про те, що люди прагнуть позитивних інституційних змін.

"Ми опрацювали всі пропозиції і бачимо конструктив у близько чверті відгуків. Будемо аналізувати їх і брати в роботу", - сказав заступник глави АП.

Середи отриманих – пропозиції підвищувати прозорість бюджету, розробити цивілізований закон про лобіювання, розробити так званий "Білль про права" не декларативного характеру, а такий, що забороняє окремі дії держави.

На сайті reforms.in.ua був розміщений опитувальник із різними варіантами значень ключових показників ефективності у 2020 році. Надійшло близько 300 відповідей – і лише по одній чверті показників вони різняться від значень, вказаних у "Стратегії – 2020", кажуть у АП.

Шимків відзначив, що громадяни та експерти мають патріотичну позицію і впевнені, що Україна зможе зробити ривок у економічних рейтингах.

Крім цього, понад 40-а вітчизняним та міжнародним експертам пропонували назвати ті реформи, які призведуть до найбільшого зростання економіки України на різних часових проміжках.

"Ми вітаємо найсміливіші ідеї, але, звісно, ті, які матимуть під собою раціональне підґрунтя. Пріоритетними часовими горизонтами для нас є короткостроковий (рік) та середньостроковий (3-6 років, до 2020 року)", - наголосив Шимків.

У найближчі два тижні відбудеться засідання робочої групи для визначення узгодженого переліку пріоритетних факторів зростання.

Для ефективного моніторингу втілення "Стратегії реформ – 2020" розробляють систему збалансованих ключових показників.

"Зараз стоїть завдання, як розкласти ці показники у часі та у глибині, щоб кожен держслужбовець чи організація міг отримати чіткий показник, за яким буде вимірюватись ефективність та аналізуватись досягнення цілей", - сказав Шимків.

Він також повідомив, що зараз із громадськістю завершують розробку так званих паспортів перших 10 реформ. "Паспорт реформи визначатиме, чого і як ми збираємося досягнути, часові терміни, показники, відповідальних. Іде дискусія, найближчим часом ми презентуємо перші 5 паспортів", - пояснив він.

Також розробляється перелік першочергових дій нового уряду, який буде сформовано за підсумками виборів до Верховної Ради.

Зокрема, в сфері дерегуляції від робочої групи "Easy Business" отримано проекти 28 законів, які потрібні для розвитку економіки та покращення умов ведення бізнесу.

Триває робота над підготовкою імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС. За 10 років потрібно буде ухвалити 275 нормативних актів, у перші 3 роки – 142 акти.

Для загальної координації розробки та впровадження реформ планується створити проектний офіс. Ведуться переговори з ЄБРР щодо фінансування його роботи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:25
У Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураженння 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
12:43
МВС: Жодного випадку контрабанди зброї з України не зафіксовано
12:39
оновлено В Україні вила тривога: у Дніпрі пролунали вибухи
12:30
Росіяни вдарили по Дніпровському району: є поранені, спалахнули пожежі
12:26
СБУ викрила чоловіка, який на шкільному автобусі возив росіян на ротацію з Харківщини
Усі новини...