Перед виборами терористи на Донбасі хочуть обстріляти житлові квартали - РНБО

Четвер, 23 жовтня 2014, 13:54

За даними РНБО, напередодні парламентських виборів терористи готуються до низки провокацій на Донбасі, зокрема, обстрілів житлових кварталів та цивільних об'єктів для дискредитації військових підрозділів України.

Про це під час брифінгу в РНБО повідомив речник Інформаційного центру Андрій Лисенко.

За його словами, на околиці населеного пункту Суходольськ Краснодонського району Луганської області розташовано техніку бойовиків у складі 1 БТР та 1 РСЗО БМ-21 "Град" на базі автомобіля КрАЗ, з нанесеними білою фарбою двома лініями, що є розпізнавальними знаками приналежності бойової техніки до складу ЗС України.

Крім того, на одному з підприємств Луганська замовлено виготовлення військових шевронів з українською символікою.

Ми просимо мешканців населених пунктів, які перебувають на захопленій бойовиками території, у найближчі дні бути особливо пильними. 

У цьому контексті він наголосив на тому, що російська сторона заважає розширенню місії ОБСЄ в зоні АТО.

Лисенко нагадав, що Росія заблокувала рішення про виконання пункту мінських домовленостей щодо контролю спостерігачів ОБСЄ над всією ділянкою українсько-російського кордону.

З огляду на вето РФ постійна рада ОБСЄ 22 жовтня змогла лише на місяць продовжити термін роботи діючої спостережної місії, до складу якої входять 16 спостерігачів, які працюють тільки на двох контрольно-пропускних пунктах.

Ці контрольно-пропускні пункти разом складають всього 1 км з понад 100 км ділянки  кордону між Україною і Росією, яку зараз контролюють терористи. Позицію України щодо розширення місії в ОБСЄ підтримує міжнародна спільнота.

Зокрема, посол США при ОБСЄ Деніел Бер заявив, що спостережна місія в тому вигляді, в якому вона сьогодні діє, є, фактично, неадекватною.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування