Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Льовочкіна просить звільнити Коломойського і забрати його "​​бойовиків"

Четвер, 23 жовтня 2014, 13:44

"Опозиційний блок" вимагає від президента Порошенка звільнити голову Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського і "очистити виборчі дільниці від воєнізованих формувань".

Про це йде в мова заяві, оприлюдненій у четвер.

На думку кандидатів від "Опозиційного блоку", уряд не забезпечив умов для волевиявлення мільйонів виборців в південно-східних регіонах країни.

"На лідерів опозиції організовують відкриті атаки. Погрожують фізичним насильством активістам і членам виборчих комісій від опозиції. Більше 70% порушень припадає на Дніпропетровську область, де влада відкрито ігнорує вимоги законодавства і фактично оголосила війну опозиції", - йдеться в заяві.

"Виникла нова загроза чесним і прозорим виборам - спроби провести голосування в округах Донецької та Луганської областей під дулами автоматів", - заявляють в "Опозиційному блоці".

"Опозиційний блок" також вимагає від президента "очистити виборчі дільниці від воєнізованих формувань і будь-яких людей зі зброєю. Вибори не повинні проходити під дулами автоматів. Не можна рахувати голоси під клацання затворів!".

Також кандидати вимагають від президента звільнити губернатора Коломойського, якого вони звинувачують у "спробі спотворити волевиявлення українців та організації фальсифікацій".

"Вимагаємо від влади забезпечити чесні, прозорі і демілітаризовані вибори. Від цього залежить, чи буде довіра у громадян до нового парламенту, і чи зможуть всі громадяни вважати Україну своєю країною", - йдеться в заяві.

Як відомо, в контрольований колишнім главою АП Сергієм Льовочкіним "Опозиційний блок" входять колишні регіонали.

Раніше регіонал Нестор Шуфрич заявляв, що "референдум" щодо відділення Донбасу визначив "місцеву владу", з якою варто вести переговори.

На думку Шуфрича, бойовики "ДНР", люди з автоматами які проводили цей референдум - не терористи, а "повстанці" та "ополченці", адже вони "не займаються якоюсь підривною діяльністю".

Як відомо, через бойові дії з 21 округа Донецької області вибори точно відбудуться у 8 округах, у 4 – під питанням, у 9 – точно не відбудуться.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що МВС спільно з Нацгвардією і Збройними силами зупинить будь-яку провокацію в ході виборів у Донецькій та Луганській областях.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування